Åter till startsidan
Recept HBH 2020            


Prolog onsdag
21 okt

Välkomstdrink
Brännvin special (35 cl), Vinho verde (85 cl), päroncider (80 cl).

Mat
Varmkorv (Bullens pilsnerkorv), korvbröd, senap, ketchup
Dryck: Öl. Cider fanns också men den kom vi inte till.

Torsdag  22 okt

Förrätt 
Varsitt paket ölkorv (Jakobsdal Haga Petters Pilsnerpinnar) och varsitt paket grissini.
Dryck:Varsin 5 cl flaska Skärgårdssnapsar (olika smaker) och varsin 25 cl flaska belgiskt öl (Lindemans Apple).

Mat
Karelsk stek
1 kg nötkött, 1 kg griskött, ca 7 hg  lammkött
6 gula lökar
Salt, rätt så rejält typ ett par matskedar
20 kryddpepparkorn

Dela allt kött i grytbitsstorlek, och löken i bitar.
Varva och packa alltihopa i en gryta. Sätt till salt och krydpeppar.
Slå på vatten så det nätt och jämnt täcker.
Koka i ugn utan lock i 150 °C i  fyra-fem timmar (tills bitarna på toppen svartnat och allt kött är lätt delbart med en gaffel).

Serverades med Coops frysta soppgrönsaker (Soup Vegetables With Potatoes) som kokats med grönsaksbuljong.

Dryck: Rött vin (Grande AlberoneVino Rosso, It).


Fredag 23 okt

Mat
Utkörningspizza från Ako´s pizzeria.
Pizzasallad.
Dryck: Lättöl


 
                                                                   Åter till startsidan